Olemme kesälomalla ajalla 4.-17.7.2022

Vietämme kesälomaa

Koska yrittäjäkin tarvitsee pientä lepotaukoa, teimme tämän kesän kohdalla poikkeuksellisen päätöksen jäädä lähes koko yrityksen voimin kesälomalle heinäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa. Olemme kesälomalla ajalla 4.7.-17.7.2022, jolloin myymälä ja tehdas on kiinni. Asentajamme Kaspar Essa hoitaa sovitut asennukset ja huollot ja päivystää puhelinta. Pyydämmekin kärsivällisyyttä, että jaksatte odottaa vastausta tällä loma-ajallamme. Kaspar hoitaa ensisijaisesti asennus- ja huoltotyöt ja ehtiessään vastaa puhelimeen tai soittaa takaisin.

Ilmalämpöpumppukauppa on käynyt vilkkaana alkuvuodesta asti ja asennusaikataulut kesän osalta ovat meillä jo täynnä. Tällä hetkellä varattavat asennusajat menevät elo-syyskuulle. Oman mausteensa asiaan on tuonut eripituiset toimitusviivästymät ja tuotteiden saatavuusongelmat – joitakin ilmalämpöpumppuja on joutunut odottamaan pitkäänkin. Mitsubishin multisplit-malleja ja ilma-vesilämpöpumppuja ei tällä hetkellä ole saatavissa. Odotamme edelleen 6 kk sitten tilattuja multisplit-ilmalämpöpumppuja.

Kiireettömät huollot teemme lähes poikkeuksetta kesäsesongin jälkeen syyspuolella, akuutit tilanteet pyrimme hoitamaan mahdollisimman pikaisesti. Parhaiten saat ilmalämpöpumpusta tehot ja hyödyt irti pitämällä sen puhtaana kotikonstein: puhdista pölyt sisäsuodattimista muutaman kuukauden välein imurilla tai huuhtelemalla varovasti juoksevan veden alla (älä hankaa tai harjaa).

Eikö ilmalämpöpumpusta tule kylmää? Tarkistitko, onko sinulla oikea käsky (MODE) kaukosäätimessä? Auringon kuva tarkoittaa lämmitystä, eli pudottamalla lämpötilaa lämmitysmoodissa et saa aikaan huoneilman viilennystä. Jäähdytys tapahtuu jäähdytysmoodissa (eli lumihiutaleen kuva), 21 astetta on jo melkoisen viileä sisäilma. Puhallusta (FAN) lisäämällä saat myös tehokkuutta viilenemiseen lisää. Muista, että jäähdyttäminen EI ole kallista! Koko kesän viilennyksestä maksat ehkä noin 30 euroa sähkölaskussasi – älä siis turhaan säästä viilennyksessä vaan ota kaikki ilo irti.

Muistathan antaa käskyjä ilmalämpöpumpulle r a u h a l l i s e s t i eli yksi painallus kerrallaan (kuulet äänen -piip- joka painalluksella). Joskus kaukosäädin menee nopeista käskyistä sekaisin ja silloin ilmalämpöpumppu ei toimi. Se ratkeaa resetoinnilla: vedä kaukosäätimen kansi ihan alas, pattereihin saakka. Sammuta ilmalämpöumppu (OFF/ON) nappulasta. Paina RESET-nappulaa 3 sekunnin ajan esim. kynän terällä. Tämän jälkeen käynnistä jälleen (OFF/ON) nappulasta. Valitse rauhallisin/hitain painalluksin MODEsta jäähdytys ja valitse nuolinäppäimistä oikea lämpötila yksi painallus kerrallaan (esim. 21 astetta). Nyt sinulle pitäisi tulla viileää ilmaa (kestää n. 15 minuuttia).

Palaamme töihin takaisin 18.7. alkaen, Anu myymälän puolelta ja info-sähköpostin takaa jatkaa lomaa vielä viikon 25.7. asti.

Mukavaa kesää kaikille!

Aurinkoisin terveisin, Vilartin väki 🙂