Mittatilauksena valmistettu kontti taipuu moneksi

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea siirreltävä, mittatilauksena valmistettu kontti voisi käytännössä tarkoittaakaan? Mielikuva kontista liitetään usein merikontteihin – sellaisiin, joissa kuljetetaan tavaraa ja joita käytetään tavaroiden säilytykseen. Mittatilauskontti on kuitenkin hyvin erilainen; se on räätälöity ja valmistettu mittatilaustyönä juurikin sellaiseksi kuin käyttäjä sen haluaa. Valmistusmateriaalit ja -tekniikat mahdollistavat sen, että mittatilauskontti taipuu periaatteessa millaiseksi vain. Liikuteltavuutensa ansiosta mittatilauskontti kulkee mukanasi sinne, missä sitä milloinkin tarvitaan ja lämpöeristettynä sitä voi käyttää säällä kuin säällä. Mittatilauksena valmistettu kontti taipuu moneksi!

Mittatilauksena valmistetusta kontista on moneksi

Mittatilauksena valmistettua konttia eli mittatilauskonttia voidaan käyttää periaatteessa millaiseen tarkoitukseen vaan. Olipa kyseessä kylmäsäilytys tai lämmin tila, märkäkäyttöön suunniteltu tai kuivatila tai kaikkien näiden yhdistelmä, toteutus onnistuu varmasti. Mittatilauskontin tai minkä tahansa mittatilaustyön etuna ja vahvuutena  on mahdollisuuksien rajattomuus, saat juuri sellaisen ja sen kokoisen tilan kuin tarvitset. Vain mielikuvitus on rajana! Me, mittatilauskonttien valmistajana haluamme tuoda esiin juurikin tämän monipuolisuus-mahdollisuuden. Jos sinulla on pienikin toive tai ajatus mittatilauskontista – me teemme sen todeksi.

Mittatilauskonttien valmistus ja käyttömahdollisuudet

Mittatilauksena valmistettu kontti voi tulla kysymykseen, jos tarvitset väliaikaista tilaa vaikka kylmäsäilytykseen kesäsesonkiaikana, mutta kontteja valmistetaan usein myös pitkäaikaiseen käyttöön. Mittatilauskonttien valttina on helppo siirrettävyys ja se, että se ei ole kiinteä paikalleen tiukasti valettu rakennus vaan liikuteltava tila. Sinulla on tällöin ylimääräinen tila aina valmiina, vaikka paikka vaihtuisikin. Mittatilauskontti on säänkestävä ja varsin huoltovapaa.

Mittatilauskonttien valmistuksen ensimmäinen askel lähtee asiakkaan ideasta tai valmiista suunnitelmasta siitä, mihin käyttöön kontti tulee ja mitä toiveita varustelun suhteen olisi. Mittatilauskontin voimme valmistaa täysin avaimet käteen-valmiiksi tai jättää varustelun asiakkaalle – sinä päätät,  me toteutamme. Mittatilauksena valmistettu kontti taipuu moneksi!

Mittatilauksena valmistetun kontin eri käyttömahdollisuudet

Mittatilauksena valmistetun kontin käyttömahdollisuuksia ja -tarkoituksia on monia. Tässä artikkelissa nostamme esiin kolme erityyppistä mittatilauskonttia: kylmä- ja pakastekontit, toimisto ja työmaaparakit / taukotilat sekä kioski- ja myyntikontit. Mittatilauskonttimalleja löytyy lisäksi mm. myös laitetilojen suojaustarkoitukseen.

Toimisto ja työmaaparakit/taukotilat

 

Toimisto ja työmaaparakit / taukotilat ovat täysin lämpöeristettyjä tiloja, joiden lämmönlähteenä käytetään pääsääntöisesti patteria ja lämpöpumppua. Niitä käytetään pääsääntöisesti työmaalla kätevinä tukikohtina ja taukotiloina, mutta uutena käyttömuotona korona-aikana nousi esille etätyökontit, joista teimme valmiiksi yhden prototyypin piirustukset. Miten mukavalta kuulostaakaan ajatus, että voi siirtyä etätyöpisteensä kanssa ihan eri ympäristöön lähtemättä kuitenkaan kotoa pois. Oma yksityinen kotitoimisto, josta myöhemmin voi tulla vaikka vierasmajoitustila tai muu sosiaalitila! Katso pohjakuva tästä: Toimistokontti

Kylmä- ja pakastekontit

 

Nimensä mukaisesti kylmä- ja pakastekontteja käytetään kylmäsäilytykseen tai -käsittelyyn. Kylmäsäilytystarpeita ja muotoja on monia; kylmäkontissa voidaan säilyttää elintarvikkeita (ne ovat täysin elintarvikekäyttöön soveltuvia ja kaikki tarvittavat luvat tilojen valmistamiseen löytyy), mutta ne voidaan valmistaa myös monipuolisiksi käsittelytiloiksi esimerkiksi lihan tai kalankäsittelyyn. Tällöin konteista löytyy vesipisteet ja viemäröinnit, ja usein tila on jaettu väliovilla eri tiloiksi. Jos etsit lisätilaa lihankäsittelyyn tai marjojen, vihannesten yms. säilytykseen tai tarvitset lisätilaa mihin tahansa kylmäsäilytykseen – kylmäkontti on ratkaisu!

Kioski- ja myyntikontit

 

Kioski- ja myyntikonttien valmistuksessa mahdollisuuksien maailma on periaatteessa rajaton! Voimme valmistaa kioskit tai myyntikontit täysin yksilöllisiksi käyttäen rohkeasti värejä, pintamateriaaleja, teippauksia, panelointeja jne. Ikkunaluukut saadaan laitettua mittojen mukaan samoin myyntipisteet. Kokoluokkia löytyy ihan pienistä kojuista isompiin myyntikontteihin. Yksi myyntikonttiratkaisu löytyy täältä pohjapiirustusmallina: Kioskikonttiluonnos 2021

Jos tarvitset itsellesi vaikka esimerkiksi kesäkeittiötä, vierasmajoitustilaa, oleskelutilaa, pihavarastoa tai muuta lisätilaa – sellaiseen mittatilauksena valmistettu kontti taipuu myös helposti. Mittatilauskontti voi olla täysin umpinainen tai siinä voi olla ikkunoita ja ovia – tai kokonaiselta seinämältään täysin avoin / lasiseinäinen. Kontteja voidaan myös yhdistellä keskenään. Onpahan mittatilauskonttia käytetty ihan ympärivuotiseen asumiseenkin! Lue lisää tästä.

Minkälaisia mittatilauskontteja valmistammekaan – siirry kätevästi mittatilauskontit-sivuillemme tästä

Kiitos mielenkiinnostasi mittatilauskontteja kohtaan,

-Aurinkoisin mittatilausterveisin, Vilartin väki 🙂