Nauti terveellisestä ja raikkaasta sisäilmasta vuoden ympäri

Tehokkaan ja toimivan ilmanvaihdon avulla pääset nauttimaan terveellisestä ja raikkaasta sisäilmasta vuoden ympäri. Toimiva ilmanvaihto on perusedellytys niin talon rakenteiden kuin asukkaidenkin terveydelle. Tehostamalla ilmanvaihtoa saat helposti ja turvallisesti terveellistä ja raikasta sisäilmaa kotiisi, työpaikallesi tai mökillesi. Kotimaisten, edullisten Mobair-korvausilmalaitteiden avulla saat raikasta ja suodatettua korvausilmaa vedottomasti ympäri vuoden ja Mitsubishi Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteiden avulla tehostat ja raikastat ilmanvaihtoa energiatehokkaasti. Valitsemalla oikean laitteen oikeaan tilaan, onnistut varmasti. Miten ilmanvaihtolaitteet toimivat ja miten löytää oikeanlainen laite?

Ilmanvaihdon tärkeät tehtävät

Ilmanvaihdolla on kaksi perustehtävää. Sen tehtävinä on tuoda puhdasta ja raikasta sisäilmaa hengitettäväksi ja poistaa rakennuksesta syntyvät epäpuhtaudet. Ilma ei kierrä pullossa eli tarvitset tilaasi sekä toimivan poistoilmanvaihdon että tuloilman lähteen. Rakennuksessa syntyy aina epäpuhtauksia, joiden lähteitä ei voida kokonaan poistaa. Mikäli rakennuksessa pääsee syntymään alipaineinen tila eli ilmanvaihto ei toimi kunnolla, puskevat nämä epäpuhtaudet eli likainen ilma väkisin sellaisista kohdista, joista ei ole hyvä ilman päästä sisään. Ihmisen keuhkojen kautta kulkee yli 15000 litraa ilmaa vuorokaudessa, ja mitä puhtaampi ilma, sen puhtaammin elimistö voi.

Ilmanvaihdon toiminta perustuu paine-eroihin ja ilma kulkee aina suuremmasta paineesta pienempään. Ilma kulkee aina helpointa reittiä ja poistoilmanvaihdon toteutuksessa on tärkeää järjestää hallittu korvausilman sisäänotto esim. korvausilmalaitteiden tai ulkoilmaventtiilien avulla. Tasapainotus on toimivan ilmanvaihdon avaintekijä. Ilman täytyy päästä vaihtumaan sitä varten suunniteltuja kanavia pitkin ja hallitusti toteutettu ilmanvaihto säästää myös tarkoituksettomilta ilmavuodoilta. Vedontunnetta ja kylmää ilmaa sisääntuovia ilmanvaihtoventtiilejä ei saisi missään nimessä tukkia, vaan sen sijaan ne voisi korvata energiatehokkaammilla korvausilmalaitteilla.

Terveellistä ja puhdasta sisäilmaa vuoden ympäri

Nauti terveellisestä ja raikkaasta sisäilmasta ilmanvaihtolaitteiden avulla

Huono ilmanvaihto on arkipäivää monessa kodissa. Erityisesti rakennuksissa, joissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa, sisäilmanlaatu voi olla jopa terveydelle haitallinen. Ilman täytyy päästä vaihtumaan hallitusti ja mikäli ilmanvaihto on puutteellinen tai tuloilmaventtiilit on suljettu kylmän ilman ja vedontunteen välttämisen vuoksi, on ilmanvaihdolle tehty suurta hallaa ja niin rakennus kuin asukkaiden terveys ovat vaarassa. Jokaisesta poistoilmanvaihdolla varustetusta huoneistosta tulee löytyä korvausilmakanava ns. puhtaista tiloista joita ovat asuinkäytössä makuuhuoneet ja olohuone.

Ikkunoiden avulla tuulettaminen tuo myös raikasta ilmaa sisään hetkellisesti, mutta myös haaskaa lämmitystä ja energiaa. Älä siis turhaan tuuleta kukkarollasi! Jokaisen kodin tai tilan ilmanvaihtoa voidaan tehostaa turvallisesti, edullisesti ja energiatehokkaasti käyttämällä Mobair-korvausilmalaitteita tai Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteita. Tällöin myös vedontunne poistuu laitteen sekoittaessa kylmän tuloilman huoneen katonrajaan kerrostuneeseen lämpöenergiaan ja saat tasaista, lämmitettyä sisäilmaa huoneeseen. Lämmitys ei karkaa, vaan pysyy sisällä ja myös lattia on lämmin.

Nauti raikkaasta ja puhtaasta sisäilmasta ilman vedontunnetta

Miten valita oikea laite juuri minun tarpeisiini?

Mobair-korvausilmalaitteet on tarkoitettu painovoimaiseen ja koneelliseen ilmanvaihtoon poistoilmanvaihdon rinnalle, Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteet puolestaan sekä poistavat että tuovat ilmaa – saat saman verran puhdasta suodatettua ilmaa takaisin kuin likaista ilmaa poistuu. Ja tuloilma on aina lämmintä ja vedotonta molemmissa tapauksissa.

Mobair-korvausilmalaitteita ja Mitsubishi Electric Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteita on asennettu esimerkiksi seuraavanlaisesti:

  • Huippuimurilla varustettu talo = Mobair 2030S-korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
  • Huippuimurilla varustettu, sähkölämmitteinen talo = Mobair 2010/2030S-korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
  • Painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu yksikerroksinen talo = Mobair 2030S-korvausilmalaite makuuhuoneisiin, Lossnay VL-100U5-E olohuoneeseen
  • Rintamamiestalo = alakertaan  2 x Mobair 2030S (mh/oh), yläkerran makuuhuoneisiin LOssnay VL-50S2-E
  • Autotalli = Lossnay VL-100U5-E
  • Vapaa-ajan asunto = Makuutiloihin Mobair 2015-korvausilmalaite, tupaan Lossnay VL-100U5-E.

Yllä olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia ja lopulliseen kokoonpanoon vaikuttaa muun muassa huoneiston pistepoistojen (tulipesät, liesituuletin yms.) määrät. Autamme oikeanlaisen laitteiston suunnittelussa ja asentamisessa. Meiltä saat Mobair-korvausilmalaitteet ja Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet avaimet käteen asennettuna. Ja yhdessä ilmalämpöpumpun kanssa käytettäessä kotisi energia- ja ilmanvaihtoasiat parantuvat huomattavasti! Katso lisää ilmanvaihtolaitteista täältä tai ota meihin yhteyttä täältä.

Lue myös, miten parantaa mökin tai vapaa-ajan asunnon ilmanvaihtoa: Näin parannat mökin ilmanvaihtoa – Scanoffice