Viileää ja raikasta sisäilmaa energiatehokkaasti ilmalämpöpumpulla

Näin kesän kynnyksellä, kun aurinko alkaa lämmittää mukavasti ja hellelukemat alkavat pikkuhiljaa kohoamaan, on hyvä miettiä kodin, mökin tai toimiston viilennysasiat kuntoon. Auringosta ja lämmöstä on mukavaa nauttia ulkosalla, mutta sisätiloissa oleskelu on huomattavasti miellyttävämpää silloin, kun sisälämpötilat pysyvät sopivan viileinä. Tukahduttavan kuumasta sisäilmasta voidaan päästä eroon hetkellisesti myös tuulettimien avulla, mutta tuulettimet eivät viilennä sisäilmaa, vaan tuottavat hetkellisen helpotuksen puhaltamallaan ilmavirtauksella. Saat miellyttävän viileää ja raikasta sisäilmaa energiatehokkaasti ilmalämpöpumpulla, ja investointi hyvään ilmalämpöpumppuun kannattaa.

Ilmalämpöpumpulla viileää sisäilmaa energiatehokkaasti ja edullisesti

Nykyisillä ilmalämpöpumpuilla kehittyneen invertteritekniikan ansiosta energiakulut eivät pääse nousemaan korkeiksi eli mitään suurta piikkiä sähkölaskuun viilennyskaudella ei tarvitse pelätä. Riippuen kuinka paljon jäähdytystä tarvitaan, jäähdytys maksaa suunnilleen 25-30 €/kk. Ilmalämpöpumppumallien teholuokissa on kuitenkin pieniä eroavaisuuksia, joten vertailua kannattaa tehdä tässäkin kohtaa.

Kehittynyt invertteritekniikka mahdollistaa hyvän energiatehokkuuden lisäksi myös hiljaisen käyntiäänen. Ilmalämpöpumppua edullisempi vaihtoehto huoneilman viilennysvaihtoehdoksi on siirrettävä viilennyslaite, mutta siirrettävät ilmastointilaitteet saattavat pitää melko kovaakin ääntä viilentäessään. Siirrettävissä ilmanvaihtolaitteissa pitää myös huomioida poistoputken sijoittaminen tuuletusaukkoon, jotta kuuma sisäilma pääsee ulos sekä kondessivesien tyhjennys laitteesta. Ilmalämpöpumpulla näistä asioista ei tarvitse huolehtia.

Valitako sitten sekä lämmittävä että viilentävä ilmalämpöpumppu vai pelkästään viilentävä? Päätöksentekoa helpottaa pohdinta siitä, tarvitaanko talvikaudella lämmitystoimintoa vai pelkästään kesäkaudella viilennystä. Kerrostaloasunnoissa useimmiten ei tarvitse suurista lämmityskuluista murehtia, joten silloin useimmiten tarvitaan vain viilennystä – ja kesäaikaan huoneilma kerrostaloasunnossa saattaakin kohota ikävän kuumaksi. Pelkästään jäähdytykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput ovat myös hintatasoltaan edullisempia kuin perinteiset talvivarustetut ilmalämpöpumput.

Minkälaisia jäähdyttäviä ilmalämpöpumppuja on tarjolla?

Viilennyskäyttöön tarkoitetut ilmalämpöpumppumallit

Meidän valikoimiimme kuuluvat Scanofficen ja Scanvarmin maahantuomat ilmalämpöpumppumallit, joista viilennyskäyttöön yleisimmin käytetyt mallit ovat Mitsubishin HR-COOL-jäähdytin ja Green Bora huoneilmajäähdytin. Kaikki Scanofficen viilennykseen tarkoitetut laitteet löytyvät täältä: Ilmalämpöpumppu | Mitsubishi Electric – Suomen suosituin (scanoffice.fi) ja Scanvarmin laitteet täältä: Kustannustehokas ilmanjäähdytin | Scanvarm | Johtava maahantuoja,ja näiden laitteiden toimitus ja asennus tapahtuu meidän kauttamme.

Mitsubishi HR-COOL-jäähdytin

 

 

 

 

 

 

Mitsubishi HR-COOL on tyylikkään muotoilunsa ja pienen, kompaktin kokonsa ansiosta helposti sijoitettavissa kaikenlaisiin tiloihin – myös mataliin kohteisiin, kuten ikkunoiden ja ovien yläpuolelle. Perinteiseen lämpöpumppuun verrattuna pienikokoinen sisä- ja ulkoyksikkö sopii myös pieneen kotiin tai toimistoon. Tyylikkään ja ajattoman muotoilun vuoksi HR käy lähes minkälaiseen sisustukseen tahansa. Hiljainen puhallusääni tekee laitteen olemassaolon lähes huomaamattomaksi. Äänitaso (SPL) on alle 39 dB kolmella alimmalla puhallusnopeuden säädöllä. Voit ohjailla ilmalämpöpumppua kätevästi ja helposti kaukosäätimen avulla.

Katso lisätietoja: HR esite

Gree Bora huoneilmajäähdytin

 

 

 

 

 

 

Gree Bora tuo raikkaan viilennyksen nopeasti sinne, missä tuskaillaan kuuman sisäilman kanssa.  Tyylikäs ja puhtaan valkoinen sisäyksikkö sopii sisustukseen kuin sisutukseen. Gree Bora sopii käytettäväksi niin omakotitaloon,  kerrostaloon kuin toimistoonkin. Bora on nimenomaan viilennykseen suunniteltu malli, jonka kehittynyt invertteritekniikka mahdollistaa hyvän energiatehokkuuden ja hiljaisen käyntiäänen. Erinomainen energiatehokkuus (A++, SEER 6,1) takaa energiapihin viilennyksen. Hiljaista ja huomaamatonta sisäyksikköä ohjaat helposti kaukosäätimellä ja WiFi-toiminta mahdollistaa myös laitteen etäohjauksen.

Katso lisätietoja: Gree Bora esite

Mikäli haluat viileää ja raikasta sisäilmaa energiatehokkaasti ja nopeasti, on kaikkein tehokkain vaihtoehto sisäilman jäähdyttäjäksi ilmalämpöpumppu. Vaikka tuulettimeen tai siirrettävään viilennyslaitteeseen verrattuna ilmalämpöpumppu on kalliimpi vaihtoehto, investointi hyvään ilmalämpöpumppuun kannattaa. Hinnat ilmalämpöpumpuille asennettuna ovat alk. 1490 €.

Kysy lisää ilmalämpöpumppuvaihtoehdoista soittamalla meille 0400184328 tai laittamalla yhteydenottopyyntö täältä

Tulevaa kesää ajatellen kannattaa toimia nopeasti, että ehtii saamaan laitteen sekä asennuksen.