Ilmalämpöpumppu tyylikkyys vai tehokkuus edellä?

Ilmalämpöpumppua valittaessa olemme törmänneet usein pohdintaan siitä, miten ilmalämpöpumppu sopii meidän sisustukseen tai kotiin. Tosiasia on, että ilmalämpöpumppu on kokoluokaltaan sen kokoinen, että sitä ei saa laitettua katseilta piiloon – eikä sitä voi eikä saa mitenkään peittää. Nykypäivän ilmalämpöpumppumallit ovat kuitenkin muuttuneet niin  tehokkuudeltaan ja toiminnoiltaan parempaan suuntaan kuin myös ulkonäöltään tyylikkäimmiksi ja kauniimmiksi. Ilmalämpöpumppu voi hyvinkin olla tärkeä osa sisustusta tai kaunis elementti huoneen seinällä – eikä tehokkuudesta tarvitse silti tinkiä. Valitako ilmalämpöpumppu tyylikkyys vai tehokkuus edellä? Valinta on helppo – voit saada molemmat! Nykypäivän ilmalämpöpumppu on tyylikäs ja siro, tehokas sekä ympäristöystävällinen.

Nykypäivän ilmalämpöpumppu on tyylikäs ja siro

Ilmalämpöpumppujen sisäyksikköjen koko vaihtelee hieman, mutta keskimääräisesti sisäyksikköjen koot ovat n. 30 cm korkeus ja < 90 cm leveys. Siroin sisäyksikkömalli, jota meillä on saatavilla on Mitsubishin uutuus FT Hyper Heating. Sen mitat ovat k x l x s = 280 x 838 x 229 mm. Suosituimman ilmalämpöpumpun LN:n sisäyksikön mitat ovat puolestaan 307 x 890 x 233 mm. Ulkonäöltään kauniin ja siron, kromin värisillä somisteilla varustetun Gree Fairyn sisäyksikön mitat ovat puolestaan 294 x 889 x 212 mm.

Ilmalämpöpumppu tarvitsee ympärilleen tilaa, jotta se pystyy toimimaan parhaimmilla tehoillaan ja puhaltamaan ilmaa aukottomasti ulos, mutta sen ei tarvitse olla huoneen ”ruma katseenvangitsija” tai ”tylsä keskipiste” eikä turhaan laittaa ”nurkkaan häpeämään”, ellei juuri siellä ole sen toiminnan ja tarkoituksen kannalta parhain paikka.

 

 

 

 

 

 

Näistä kolmesta malliesimerkistä LN tarvitsee korkeutensa puolesta isoimman tilan, koska alhaaltapäin aukenevat siivekkeet tarvitsevat enemmän tilaa kuin etureunasta aukenevat. FT:n sisäyksikkö puolestaan voidaan sijoittaa korkeudeltaan matalimpaan tilaan kuten ovien tai ikkunoiden päälle, koska se mahtuu korkeutensa vuoksi jopa vain 34 cm tilaan.

 

 

 

 

 

 

Sijoituspaikan valinnassa me ammattilaiset autamme mielellämme, ja kerromme miten se olisi järkevintä sijoittaa siisteimmän asennusjäljen, tehokkuuden ja toimivuuden näkökulmista. Paras paikka meidän mielestä on siellä, missä ilmalämpöpumpusta saataisiin se parhain hyöty irti, eikä turhan pitkiä putki- tai johtovetoja tarvitsisi tehdä. Asiakas kuitenkin ja tietenkin itse saa päättää, mihin ja miten ilmalämpöpumppu laitetaan. Yhdessä löydämme parhaimman ratkaisun ja hoidamme asennuksen parhaimmalla ja siistimmällä tavalla kaikissa tapauksissa. Valitsetpa ilmalämpöpumpun tyylikkyys vai tehokkuus edellä – parhain ratkaisu sijoituspaikalle löytyy varmasti.

Paitsi tyylikäs, ilmalämpöpumppu on myös energia- ja kustannustehokas

Nykypäivän ilmalämpöpumppu on myös hyvin energia- ja kustannustehokas sekä uudella, ympäristöystävällisellä R32-kylmäaineella varustettu. Toki eroja eri valmistajien ilmalämpöpumpuissa löytyy, joten vertailu kannattaa. Me myymme ja asennamme Pohjoismaiden suurimman maahantuojan Scanofficen ilmalämpöpumppuja, Mitsubishiä ja Greetä, ja nämä ovat tutkitusti ja testatusti energiatehokkaita ja laadukkaita – juurikin Pohjoisen olosuhteisiin loistavasti soveltuvia.

VTT:n testiraportit ilmalämpöpumppuvertailussa osoittavat mm., että Mitsubishin ilmalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella myös kovissa pakkasissa: VTT:n testiraportit | Ilmalämpöpumppuvertailu | Scanoffice  Ilmalämpöpumppu on varma tapa säästää rahaa ja hyvin kannattava investointi, sen osoittaa myös tämä Iltalehden artikkeli.

Tutustuminen energiatehokkaisiin, ympäristöystävällisiin ja tyylikkäisiin ilmalämpöpumppuihimme kannattaa. Mikä tahansa sinua ilmalämpöpumpun hankinnassa mietityttääkin, autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun niin, että voit nauttia lämpöpumppujen tuomasta lämmöstä murehtimatta lämmityskulujen suuruutta tai sitä, miltä ilmalämpöpumppu seinällä näyttää. Ilmalämpöpumppuvalikoimaan pääset täältä.

Mistä tunnistaa parhaan ilmalämpöpumpun? → Paras ilmalämpöpumppu – mistä sen tuntee?