Ilmalämpöpumpulla viilennystä – mutta mitä se maksaa?

Vaikka ulkona on vielä talvinen keli, alkaa nyt olla oikea aika valmistautua kesän helteisiin ja hankkia ilmalämpöpumppu. Kesän asennussesonki alkaa pikkuhiljaa vauhdittumaan ja meidän asennuskalenterimme täyttyy – nyt on parhain hetki varmistaa oman ilmalämpöpumpun saatavuus kesäksi ja ilmalämpöpumpulla viilentäminen voi huoletta alkaa. Me olemme varautuneet kesän viilennyskauteen tilaamalla varastoon isot erät ilmalämpöpumppuja ja lähtölaskenta kesään on alkanut.

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ei ole. Toisin kuin helposti ajatellaan, ilmalämpöpumpulla viilentäminen ei ole kallista. Viilentäminen on edullisempaa kuin lämmittäminen, eikä se syö lämmityskautena syntyneitä säästöjä sähkölaskussa oikeastaan ollenkaan. Olemme ehdottomasti sitä mieltä, että ilmalämpöpumpulla viilentäminen kannattaa eikä sitä hyötyä missään nimessä kannattaa jättää käyttämättä kesäisin. Ilmalämpöpumpulla viilentäminen maksaa euron tai kaksi päivässä, vaikka se olisi koko päivän päällä. Eikä ilmalämpöpumppua kannatakaan sammuttaa turhaan. Täältä voit lukea lisää jäähdyttämisen kustannuksista ja hyödyistä: Ilmalämpöpumpulla asunnon viilentäminen – Scanoffice

Miksi ilmalämpöpumpulla viilentäminen kannattaa?

Näin kevään korvilla kesän lähestyessä herää mieleen kysymykset ilmalämpöpumpun jäähdytysominaisuuksista ja siitä, onko se omalla kohdalla järkevää tai edes tarpeellista. Onko oma mukavuus ja viihtyvyys kotona tai toimistossa viilennykseen kuluvan sähkön hinnan arvoista? Ja tosiaan puhutaan eurosta tai kahdesta (sähkön hinnasta riippuen) päivässä/kesäkausi.

Toisin kuin ajatellaan viilentäminen on halvempaa kuin lämmittäminen. Kun ulkona on helle, jäähdytystä tapahtuu vain muutaman asteen verran ulkolämpötilaan verrattuna. Lämmityksessä ulko- ja sisälämpötilojen ero on huomattavasti suurempi ja siksi se maksaa jäähdyttämistä enemmän. Kesähelteellä jo muutaman asteen ero ulkolämpötilaan tuntuu sisätiloissa ihanan viileältä. Esim. jos ulkona on 27 asteen lämpötila, tuntuu 23-25 asteen sisälämpötila jo hyvin miellyttävälle. Ja pahimmillaan sisälämpötila helteellä voi nousta helpostikin yli 30 asteen, eikä se ole ollenkaan mukavaa.

Laitteiston energiatehokkuus-arvo

Harvemmin puhuttu aihe jäähdytyksen kohdalla on laitteiston energiatehokkuus. Lämmityksen kohdalla useimmiten tehdään vertailuja eri laitteiden välillä ja katsotaan mikä ilmalämpöpumpun SCOP-arvo eli lämmityskauden lämpökerroin on. Jäähdyttämisessä ei puhuta SCOP-arvosta vaan SEER-arvosta. SEER-arvo on jäähdytyksen vuotuinen kylmäkerroin. Esimerkiksi Mitsubishi Electric LN25 -ilmalämpöpumpun SEER-arvo on jopa 10,5 ja HR -ilmalämpöpumpun puolestaan 6,2.

Viilentäminen ja sen myötä saatava mukavuus todellakin on hintansa arvoista. Viilennykseen kuluu koko kesän aikana vain joitakin kymmeniä euroja. Mukavuus ei todellakaan ole kallista, joten ota ilmalämpöpumpustasi kaikki ilo irti ja viilennä huoletta!

Mistä tunnistaa parhaan ilmalämpöpumpun? Paras ilmalämpöpumppu – mistä sen tuntee?

Kysy lisää ja pyydä tarjous meiltä: Ota yhteyttä tai soita 0400184328, niin laitetaan kesän viilennysasiat sinulle kuntoon.